В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда

...
 В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда
Коментари Харесай

Шведка опита да загаси с пожарогасител запален Коран, полицията я арестува

 В обществените мрежи се появи видео, на което се вижда по какъв начин жена пръска с пожарогасител иракчанин, който е запалил образец от свещената книга.

Докато полицията охранява акцията на иракчанина и следи по какъв начин той пали със запалката си свещената за мюсюлманите книга, руса жена се хвърля с пожарогасител, с цел да спре палежа. Полицаите обаче я стопират, с цел да не успее да загаси горящата книга.

Впоследствие шведската полиция удостовери за ареста на жена, която се е пробвала да изгаси копие на Корана, запалено наоколо до иранското посолство в Стокхолм, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Силите на реда обявиха, че тя е била задържана за нарушение на публичния ред.

През последните седмици 37-годишният иракчанин организира няколко сходни акции, последвани от гневни митинги в доста мюсюлмански страни.

В прилежаща Дания също имаше редица ислямофобски прояви.

Терористичната мрежа " Ал Каида " наскоро прикани за офанзиви, а през вчерашния ден Швеция увеличи степента на заплаха от терористични набези до второто най-високо равнище от 2016 година насам.

Преди ден министър председателят Улф Кристершон съобщи, че Швеция е предотвратила планувани терористични офанзиви, откакто през днешния ден Шведската работа за сигурност (СЕПО) увеличи оценката си за терористична опасност до 4 по 5-степенна канара, съобщи Ройтерс.

" Знаем, че плануваните терористични офанзиви са предотвратени ", сподели Кристершон на конференция, без да даде повече детайлности.

В последно време в Швеция и в прилежаща Дания се състояха редица митинги, на които антиислямски деятели изгаряха или повреждаха екземпляри от Корана. Тези актове провокираха яд в мюсюлманските страни и безпокойствие от набези в тези страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР